REAL är just nu stängt för underhåll
Välkommen
REALgood AB
 Start » Referenser

Westbarn Invest AB - Kungshem Fastighetsförvaltning

Mats Andersson

Westbarn Invest AB (Kungshem Fastighetsförvaltning)
I REAL sedan 2003
Förvaltningschef:  Mats Andersson
Ekonomichef: Anna Klingfeldt
16 anställda, varav 5 på kontoret
6 REAL-användare
www.kungshem.se

 

Kungshem Fastighetsförvaltning, familjeföretag med lång erfarenhet av REAL. 

Westbarn Invest, där Kungshem Fastighetsförvaltning ingår är ett familjeföretag med fastigheter i Nyköping och Oxelösund. Där finns också kontor, med huvudkontoret i Nyköping. I företaget jobbar 16 anställda och därifrån utgår alla fastighetsskötare dagligen.

Westbarn Invest har varit REAL-användare sedan 2003. Innan dess hade man inget fastighetssystem utan klarade sig med manuella handpåläggningar och ett ekonomisystem.

- Ja, vi tog in många offerter, minns förvaltningschef Mats Andersson. Vi tog också hjälp av en konsult med bra insyn i branschen, men valet blev till slut enkelt. Vi valde REAL, som då var ett Windowsprogram, utifrån helheten och givetvis att man fick mycket för pengarna.  Det har vi heller inte behövt ångra, säger Mats.

Den som kanske mest använder systemet idag är ekonomichefen Anna Klingfeldt.

- Ja, jag har varit med från allra första början, säger Anna. Jag anställdes under 2003 och första aviseringen i REAL gjorde vi första kvartalet 2004. 

2008 blev REAL webbaserat och något år senare flyttade Westbarn över i molnet. 

- Det ser vi som väldigt positivt, säger Anna Klingfeldt. Att hela tiden ha tillgång till det senaste utan att behöva tänka på uppdateringar är suveränt. REAL-gänget är också väldigt lyhörda för utveckling vilket gör att systemet hela tiden kommer upp med bra och användbara nyheter.

- Många av dessa nyutvecklingar har sitt ursprung ur de användarmöten som REAL arrangerar vartannat år. Dessa träffar försöker vi alltid att delta vid, fortsätter Anna. Där får vi tillfälle att snacka med andra användare och då kunna byta erfarenheter. Det är viktigt för oss. Att det sedan också brukar ingå trevliga överraskningar i form av blandade aktiviteter ser vi som en extra bonus. Vi har haft skattjakter, krogshowbesök, värmländska stolligheter och en hel del annat med i programmen vilket alltid är uppskattat.

- Vårt nästa fokus ligger på vidareutbildning, berättar Anna Klingfeldt vidare. Vi har några nya plus att det hänt en hel del nytt i systemet över tid. Till hösten ska vi därför uppdatera oss via en utbildningsdag. Vi är ju annars så bortskämda med en mycket väl fungerande support där vi alltid får snabba och korrekta svar. Men visst behöver vi ibland uppdatera personalen.

- I samband med detta ska vi också se om vi inte skulle kunna uppgradera möjligheterna att bli mer mobila, nu när möjligheterna finns, flikar  Mats Andersson in.  Visst vore det bra om våra fastighetsskötare slapp att hämta sina order på kontoret och istället ta hem dem via en läsplatta.

- Dessutom, när funktionen för mobil besiktning blir verklighet under sommaren så kommer det att underlätta att kunna göra dessa direkt i plattan, säger Mats.

- Sammanfattningsvis är vi väldigt nöjda med REAL, både vad gäller system och den support och service vi har tillgång till. Vi kan därför varm rekommendera REAL Fastighetssystemet till andra fastighetsförvaltare, säger Anna och Mats på Kungshem Fastighetsförvaltning i Nyköping.